Beneden-Leeuwen zet stap in aanpak woningtekort

maandag 12 april 2021

Het Leeuwse Veld in Beneden-Leeuwen krijgt er ongeveer 170 nieuwe woningen bij. Het Leeuwse Veld Oost is al gerealiseerd. De woningen in het westelijke deel zijn op dit moment in de verkoop. Nu volgt de opvulling daar tussenin: Het Leeuwse Veld Midden.

Overeenkomst getekend

Vorige week ondertekenden Van Wanrooij Projectontwikkeling BV, gemeente West Maas en Waal en de grondeigenaar de overeenkomsten. De ontwikkelaar is inmiddels gestart met de voorbereidingen van de planvorming. Er worden onder andere sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen en rijtjes woningen gebouwd. Voor de nieuwe woningen wordt dezelfde opzet en beeldkwaliteit aangehouden die in de eerdere fasen zeer gewaardeerd werd.

Volgens wethouders Ans Mol en René Cruijsen is dit een hele mooie ontwikkeling in de voortgang van woningbouw in Beneden-Leeuwen. Het Leeuwse Veld is een populaire en geliefde wijk. De wijk is ruim opgezet en heeft een dorps karakter. Het Leeuwse Veld bestaat uit diverse typen woningen met een grote verscheidenheid aan vormen en uitstraling. Zo bestaat de wijk voor de helft uit sociale huur- en koopwoningen en verder uit seniorenwoningen, twee-onder-een-kap woningen, vrijstaande woningen en bouwkavels.

www.hetleeuwseveld.nl

 

  • 210406 foto Beneden-Leeuwen zet stap in aanpak woningtekort .jpg
  • 17805 ONDERLEGGER TOTAALKAART A0 Luchtfoto_300dpi 12-04-2021.jpg
  • 17805 Ext_7 BLOK_11 type LMQ LR.jpg
  • 17805 Ext_4 BLOK_10 type E LR.jpg
  • 17805 Ext_3 BLOK_8 type CD LR.jpg
  • vogelvlucht.png
  • Image LR.jpg
Het Leeuwse Veld
< Terug naar project
LVELD_20210430_Cam02A_LR - type L-M-N-O-P.jpg
dolron_rivierenland_makelaars_sonja_de_kinder.jpg
Sonja de KinderDolron Rivierenland Makelaars